Članek je dodal: Administrator | Datum objave: 5. Junij, 2014
Sorodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks poroča rekordne poslovne rezultate v tretjem fiskalnem četrtletju 2014 in napoveduje reševanje sporov s podjetjem Jupiner


 

Vse to smo dosegli ob konstantni rasti našega dobička četrtletje za četrtletjem, ob demonstraciji ne samo superiornosti naše tehnologije, temveč tudi vzdržljivost našega modela v trenutku, ko se konkurenca bori z rastjo prihodkov in ugotavlja kako ustvariti dobiček. Zahvaljujemo se vam za pomoč pri zagotavljanju izrednega četrtletja in kar je še najpomembneje, bi se vam radi zahvalili za nadaljnjo predanost Palo Alto Networks in vaše trdo delo. V ponos nam je, da ste del našega tima.

 

 

Opazili boste tudi, da smo istočasno z dobičkom objavili tudi  poravnavo vseh obstoječih sporov z Jupiner podjetjem. Morda se spomnite, da je pred dvema letoma in pol Jupiner izgubil tožbo z nami, češ da smo kršili in se vmešali v njihovo intelektualno lastnino.  Mi takih kršitev vsekakor ne vzpodbujamo in se obločno branimo proti takim obtožbam, vključno s tem, da bomo sami vložili protitožbo v procesu. V vseh teh letih truda smo ne dolgo časa nazaj na sojenju dosegli vrhunec, kjer je porota o tožbi razsodila, da razveljavi celoten proces. Ta poteza je bilo veliko razočaranje, saj je pomenila, da se v vsakem trenutki lahko celotni proces zopet ponovi.

 

Če upoštevamo, da sta obe stranki med samim postopkom porabili ogromno časa in več deset milijonov dolarjev za sodne takse, ta rezultat za njiju vsekakor ni bil ravno zaželen. Ravno nasprotno smo s pogajanji želeli rešiti:

 

  •           Pogasiti vse spore med Palo Alto Networks in Jupiner Networks,
  •           Zagotoviti medsebojne licence za patente različnih tožb za življenjsko dobo patentov,
  •           Zagotoviti, da se podjetja med seboj ne bodo tožila za kršitev patentov naslednjih 8 let in
  •           Zagotoviti, da Palo Alto Newtorks plača enkratno poravnavo Jupiner Networks podjetju.

 

 

Ne kršimo patentov podjetja Jupiner in verjamemo v naš pravni položaj in navsezadnje skupaj z upravnim odborom verjamemo, da je v najboljšem dolgoročnem interesu naših delničarjev, zaposlenih, partnerjev in strank, da vse te motnje in stroške pustimo za sabo. Rešitev teh težav in zaključek te situacije nam omogoča, da se še naprej osredotočamo na to, kar znamo najbolje – in to so inovacije, pomagati našim strankam pri reševanju njihov najtežjih težav kibernetske varnosti in še naprej zagotavljati tržni delež.

 

Še enkrat hvala za vašo predanost in zaupanje, prav tako pa za vaše partnerstvo z Palo Alto Networks.

S spoštovanjem, 

Rene Bonvanie

Chief Marketing Officer

Palo Alto NetworksVaša CHS/ITIPO Ekipa!  

 

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.