Članek je dodal: Neda Rosič | Datum objave: 24. Februar, 2012
Sorodne teme: Arista
 

AEM je zmogljivo in prilagodljivo orodje, ki avtomatizira opravila in prilagajanje delovanja sistema EOS in infrastrukture za preklapljanje.

Arista omogoča avtomatizirano omrežje v oblaku z naprednimi zmožnostmi upravljanja dogodkov


Santa Clara, Kalifornija, ZDA, 31. januar 2012: Družba Arista Networks je danes napovedala zbirko novih zmožnosti za napredno upravljanje dogodkov AEM (Advanced Event Management), ki bodo postale del Aristinega razširljivega operacijskega sistema EOS (Extensible Operating System). Najnaprednejši omrežni operacijski sistem bo tako omogočal še višje in do zdaj nedosegljive ravni avtomatizacije omrežja, hkrati pa se bo izboljšal tudi celoten čas delovanja sistema brez prekinitve.


AEM je zmogljivo in prilagodljivo orodje, ki avtomatizira opravila in prilagajanje delovanja sistema EOS in infrastrukture za preklapljanje. AEM omogoča operaterjem, da povsem izkoristijo znanje znotraj EOS-a za odzivanje na dogodke v realnem času, avtomatiziranje rutinskih opravil in izvajanje lokalnih avtomatiziranih dejanj glede na spremembe stanja omrežja. Te storitve omogočajo inženirjem, operaterjem in partnerjem, da povsem izkoristijo funkcije, ki so na voljo v EOS-u in AEM-u, ter tako uporabijo Aristino strojno opremo na prilagodljive načine, ki kar najbolje ustrezajo edinstvenim okoljem uporabe pri posameznih strankah.


»Naši partnerji in naše stranke cenijo Aristin EOS, saj gre za najbolj odprt omrežni operacijski sistem, ki je na voljo s funkcijami za prilagajanje,« je povedal Ken Duda, namestnik predsednika in tehnični direktor pri družbi Arista Networks. »AEM omogoča aktiviranje širokega nabora sprožilcev za klicanje skriptov po meri, zato se lahko omrežje dosledno in avtomatizirano odziva na poslane izzive v okolju, ki temelji na dosledni zbirki pravilnikov.«


AEM je namenska rešitev, ki omogoča avtomatizacijo distribuiranih sistemov, da bi tako poenostavili zahtevna opravila, zagotovili programiran odziv na spremembe omrežja in poenostavili opravila pri odpravljanju težav. Primer uporabe je avtomatizirano varnostno kopiranje vseh sprememb konfiguracije v osrednji strežnik ZTP (Zero Touch Provisioning) prek HTTP. Vse prihodnje zamenjave stikala so od zdaj naprej avtomatizirano konfigurirane z uporabo zadnje znane dobre konfiguracije prek ZTP in to brez posredovanja skrbnikov. Upravljanje velikih in zahtevnih omrežij je zdaj veliko lažje.


»Vse do zdaj so bile možnosti avtomatiziranja omrežij omejene na vmesnike ukazne vrstice, ponudniki rešitev pa niso bili zavezani k uporabi odprtih standardov in prilagodljivih programskih jezikov,« je povedal Zeus Kerravala, višji analitik pri družbi ZK Research. »Arista uporablja sodoben omrežni operacijski sistem, ki je prilagodljiv in ima vgrajene zmožnosti za avtomatiziranje, in to je dobrodošla sprememba za dobo računalništva v oblaku.«

 

Razpoložljivost
Možnosti uporabe AEM so skorajda neomejene. Več primerov je na voljo na spletnem mestu EOS Central. AEM bo na voljo marca 2012 in sicer kot del Aristinega sistema EOS različica 4.9.

 

Originalno novico najdete na straneh proizvajalca Arista Networks.

Več o AEM najdete na naslednji povezavi.

   

 

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.