Članek je dodal: Neda Rosič | Datum objave: 20. Januar, 2012
Sorodne teme: Citrix
 

Citrix predstavlja ključne misli, kako lahko z virtualizacijo namizij in aplikacij povečamo varnost pri zagotavljanju aplikacij. Zlasti spodbuja imenovane pobude BYO, saj je tako mogoče znižati stroške, ki nastajajo na končnih točkah.

Varno okolje VDI


Pri Citrixu je vedno govor o tem, kako lahko z virtualizacijo namizij in aplikacij povečamo varnost pri zagotavljanju aplikacij. To je mogoče zato, ker so aplikacije, namizja in z njimi povezani podatki shranjeni v osrednjem podatkovnem središču, namesto da bi bili shranjeni na več tisoč različnih končnih točkah.


Citrix spodbuja tudi tako imenovane pobude BYO, saj je tako mogoče znižati stroške, ki nastajajo na končnih točkah. V oddelkih za IT tako omogočajo uporabnikom, da na delovna mesta prinesejo svoje računalnike Mac, PC-je, tablice in pametne telefone.


To so vse dobre zamisli, vendar pa koristi ne pridejo same po sebi. V organizacijah morajo narediti kar nekaj stvari, da bi dejansko zagotovili varno virtualno okolje. Pri Citrixu tako želimo v svojem blogu povzeti nekaj ključnih misli, ki so odgovor na ključni vprašanji in to sta:


– Kako poskrbim, da moji podatki ne bodo zapustili organizacije, tako da bi jih uporabniki preprosto odnesli s seboj v svojih osebnih napravah?
– Kako pri pobudah BYO dejansko prihranim denar?

 

Celoten članek najdete na Citrix blogu.  

 

Citrix sorodni članki

Ostali članki v kategoriji Novice

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.