Članek je dodal: Neda Rosič | Datum objave: 17. Januar, 2012
Sorodne teme: IronKey
 

Imation bo s patentirano arhitekturo za optimizacijo podatkovne shrambe okrepil svojo ponudbo rešitev za rastočim potrebam prilagodljive podatkovne shrambe.

Imation je od družbe Nine Technology pridobil mehanizem za preprečevanje podvajanja podatkov


Družba Imation (lastnik varne rešitve USB, Iroken), vodilno globalno tehnološko podjetje, ki želi s svojimi rešitvami uporabnikom in organizacijam pomagati pri shranjevanju, zaščiti in povezovanju njihovega digitalnega sveta, je danes objavila, da je od družbe Nine Technology prevzela pravice do intelektualne lastnine in drugo premoženje, tudi pomembno tehnologijo za preprečevanje podvajanja podatkov. Programski mehanizem za preprečevanje podvajanja podatkov odpravlja redundantne podatke ter tako omogoča hitrejše varnostno kopiranje in obnovitev, znižuje stroške infrastrukture ter omogoča robustnejšo in zanesljivejšo zaščito podatkov. Družba Nine Technology bo še naprej delovala kot samostojni ponudnik storitev za zaščito podatkov in bo strateški partner družbe Imation.

 


»Pridobitev te pomembne tehnologije za preprečevanje podvajanja podatkov za Imation pomeni pomemben korak naprej na poti strategije za rastočim potrebam prilagodljive podatkovne shrambe,« je povedal Ian Williams, podpredsednik pri družbi Imation, zadolžen za trženje. »Za pridobitev te tehnologije smo se odločili, ker se zavedamo pomena preprečevanja podvajanja na ravni blokov. To bo še ena pomembna funkcija, ki jo bo Imation ponudil v svojih rešitvah za zaščito podatkov, namenjenih majhnim in srednje velikim podjetjem.«

 

Celotna novica je na voljo na: iMation News 12.20.2011.  

 

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.