Članek je dodal: Administrator | Datum objave: 10. November, 2011
Sorodne teme: Citrix
 

CloudGateway je prvi poenoten storitveni posrednik, ki končnim uporabnikom prinaša mobilnost in prilagodljivost, kot ju ti potrebujejo, zaposlenim v oddelkih za IT pa omogoča, da ponovno prevzamejo nadzor nad poslovnim okoljem.

Citrix CloudGateway za dobo računalništva v oblaku in končne uporabnike


Družba Citrix je danes na konferenci Citrix Synergy™, ki je namenjena rešitvam za računalništvo v oblaku, omrežja in virtualizacijo, predstavila naslednjo stopnjo v razvoju svoje strategije za Citrix CloudGateway™. Gre za prvi poenoten storitveni posrednik v panogi, ki omogoča združevanje, nadzor in zagotavljanje aplikacij za Windows, spletnih aplikacij, programske opreme kot storitev (SaaS) in mobilnih aplikacij za vse uporabnike in na vsaki napravi. Družina izdelkov CloudGateway prinaša končnim uporabnikom samopostrežno storitev dostopa do vseh njihovih poslovnih aplikacij, zaposlenim v oddelkih za IT pa omogoča do zdaj nedosegljivo raven nadzora nad aplikacijami in podatki v okoljih, ki jih predstavljajo javni oblaki, obenem pa omogoča tudi hitrejše uvajanje rešitev za računalništvo v oblaku in mobilnost uporabnikov.

Potrebe uporabnikov so še vedno tista gonilna sila, ki zahteva sprejemanje odločitev o uvajanju rešitev za IT, hkrati pa uporabniki od IT zahtevajo zagotavljanje novih vrst mobilnih naprav in aplikacij v oblaku, med katerimi so tudi spletne aplikacije, programska oprema kot storitev (SaaS) in mobilne aplikacije. Toda sistemi in procesi, ki so bili zasnovani za podporo tradicionalnih zahtev za IT, niso zasnovani za možnosti izbire in prilagodljivost, kot jih omogoča računalništvo v oblaku, zato se v oddelkih za IT uvajanja vsake nove aplikacije ali nove naprave lotevajo ad-hoc in z uporabo nepovezanih tehnologij. Posledica vsega tega je, da IT vse hitreje izgublja nadzor nad aplikacijami v oblaku in mobilnimi napravami uporabnikov, s tem pa so poslovni podatki vse bolj izpostavljeni tveganju. Obenem so končni uporabniki razočarani zaradi omejenega in neenotnega dostopa pri uporabi različnih naprav, vse to pa slabo vpliva tudi na storilnost. Da bi povrnili nadzor in obrnili te moteče trende, v oddelkih za IT iščejo rešitve, ki bi jim omogočile združevanje, nadzor in zagotavljanje vseh vrst aplikacij na vsaki napravi in kjerkoli je to potrebno.

Citrix CloudGateway je prvi poenoten storitveni posrednik, ki podjetjem omogoča, da zagotavljanje računalniške podpore za končne uporabnike popeljejo v dobo računalništva v oblaku. CloudGateway prinaša končnim uporabnikom intuitivno samopostrežno storitev dostopa do vseh aplikacij in podatkov z uporabo vsake naprave in kjerkoli je to potrebno prek univerzalnega programskega odjemalca Citrix Receiver™. Z uporabo le-tega končni uporabniki pridobijo izkušnjo aplikacij in podatkov, ki jim sledijo kjerkoli že so, pri tem pa je potrebna samo ena prijava na katerikoli napravi, pa naj gre za PC, Mac, pametni telefon ali tablico. Poleg tega CloudGateway prinaša zaposlenim v oddelku za IT poenoteno in do zdaj nedosegljivo raven nadzora nad vsemi aplikacijami. Uporabniki rešitve lahko zdaj nadzirajo in zaščitijo svoje poslovne aplikacije in podatke glede na različne scenarije uporabe, denimo, zagotovijo ustrezne podatke za pooblaščene uporabnike, samodejno izbrišejo račun za uporabnike, ki niso več del organizacije, ali na daljavo izbrišejo podatke in aplikacije v izgubljeni napravi. CloudGateway ponuja tudi poenoteno nadzorno ploščo za nadziranje SLA in izdelovanje poročil o rabi licenc, uporabnikom rešitve pa omogoča znižanje stroškov, tako da optimizirajo izkoriščenost SLA in licenc. CloudGateway prinaša bogato izkušnjo samopostrežne storitve za končne uporabnike in do zdaj nedosegljivo raven nadzora za zaposlene v oddelkih za IT, podjetjem pa omogoča, da računalniško podporo za končne uporabnike popeljejo v dobo računalništva v oblaku.

Paketi in razpoložljivost

CloudGateway bo kot različica za tehnični predogled na voljo še ta mesec. Končna različica bo na voljo v naslednjih treh mesecih. Na voljo bosta dve izdaji:

– CloudGateway Enterprise je zmogljiva rešitev, ki uporabnikom v velikih poslovnih okoljih omogoča združevanje, nadzor in zagotavljanje vseh aplikacij za Windows, spletnih aplikacij in programske opreme kot storitev (SaaS) na vsaki naprav in kjerkoli je to potrebno.

– CloudGateway Express je namenjen aplikacijam za Windows. Uporabnikom Citrixovih rešitev XenDesktop® in XenApp® omogoča zagotavljanje virtualnih namizij in aplikacij prek poenotenega vmesnika s samopostrežno storitvijo na vsaki napravi. Rešitev, ki je zasnovana za dobo računalništva v oblaku, bo brezplačno na voljo več kot 200.000 uporabnikom, ki že imajo XenDesktop ali XenApp. Ta strategija bo omogočila hitro osvojitev trga, uporabnikom pa bo prinesla preprosto možnost nadgradnje, pri tem ko ti širijo obseg uporabe spletnih aplikacij, programske opreme kot storitev (SaaS) ter aplikacij in podatkov v oblaku.  

 

Citrix sorodni članki

Ostali članki v kategoriji Novice

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.