Članek je dodal: Administrator | Datum objave: 24. Oktober, 2011
Sorodne teme: PaloAlto
 

Požarni zid družbe Palo Alto Networks je na vrhu nakupovalnega seznama.

Prvi preskus požarnega zidu naslednje generacije v praksi


Network World (NWW) je objavil rezultate prvega preskusa funkcionalnosti in zmogljivosti požarnega zidu naslednje generacije. Šlo je za požarni zid PA-5060, v katerem je tekel operacijski sistem PAN-OS 4.0. Končna ocena je štiri od petih zvezdic, kar je izjemen dosežek. Povedati je treba, da ni šlo za preskus požarnega zidu, ki bi temeljil na vratih, temveč za resničen preskus požarnega zidu naslednje generacije. Joel Snyder se je posvetil funkcionalnosti požarnega zidu naslednje generacije, predvsem možnosti vpogleda in nadzora nad aplikacijami, možnosti povezovanja uporabnikov s pravilnikom in vpogleda ter možnosti pregledovanja vsebine za grožnjami. David Newman, ki je eden izmed najbolj cenjenih preskuševalcev zmogljivosti, se je posvetil zmogljivostim požarnega zidu in pri tem uporabil preskušeno metodologijo z vrsto kriterijev, za katere lahko rečemo, da so najstrožji kriteriji, kar smo jih videli v skorajda desetih letih preskušanja požarnih zidov. Za vse preskuse je bil uporabljen protokol HTTP s kombinacijo vsebin (paketov) in statičnega prometa HTTP (velikosti 10 KB in 512 KB). Toda nikar nam slepo ne verjemite. Oglejte si rezultate preskusa.

Preberite članek o funkcionalnosti požarnega zidu: Požarni zid družbe Palo Alto Networks je na vrhu nakupovalnega seznama
Preberite članek o zmogljivostih: PA-5060 je hiter požarni zid
Preberite povzetek preskusa: Povzetek preskusa  

 

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.