Članek je dodal: Administrator | Datum objave: 8. Julij, 2014
 

Brocade v Beogradu! Prikazane prednosti Ethernet fabric implementacije


Brocade je eden od prvih ponudnikov na trgu Ethernet fabric. Svoj prvi proizvod, ki je podpiral to tehnologijo je ponudil leta 2010, precej pred svojimi ponudniki. Brocade, kot proizvajalec, ki se izključno ukvarja z omrežji za prenos podatkov in omrežji znotraj skladiščnih sistemov, ima v podatkovnem centru na tem področju prevladujočo vlogo. Brocade-ov Ethernet fabric, imenovan VCS, predstavlja dobro zasnovano ponudbo za virtualizacijo podatkovnih centrov. Primerna družina VDX stikal podpira 1GbE, 10GbE in 40GbE z možnostjo podpore za 100GbE (pomlad 2014). Brocade VCS tehnologijo uporablja več kot 1500 vodilnih podjetij na svetu.

 

Na Brocade »live« dogodku, 15. Aprila, v hotelu Holiday-Inn v Beogradu so imeli uporabniki v Srbiji priložnost spoznati se z rešitvami in v živo na licu mesta spremljati potek konfiguracije in uporabe Brocade VDX Ethernet fabric stikal.

 

Urnik:

 

12:30       registracija udeležencev
1:00 pm   Uvod in predstavitev CHS/Itipo/Brocade
1:15 pm   Zgodba o viziji VDX Ethernet Fabric (ETF)
2:00 pm   arhitektura ETF
2:30 pm   odmor za kavo

 

 

 

»Live Demo« vključuje naslednje postopke:

 

 

1)  Set up a new Ethernet Fabric in a minute
     - preconfiguration steps on a switch
     - set Rbridge & VCS Domain id's
     - fabric ports (ISL) & trunk configuration - no!
     - edge ports - depends

 

 

2)  Dynamic fabric scalability
     - auto ISL & trunks formation

 

 

3)  Edge port configuration (static/AMPP/vCentar)
     - AMPP (Port Profiles)

 

 

4)  Fast convergence time - ISL & topology change
     - real test for both

 

 

5)  Load Balancing  Layer 1 – Layer 3
     - L1 frame-by-frame test

 

 

6)  Operabilty to other networks
     - Spanning Tree or ELP (Edge Loop Protection) - discussion
     - Etherchannel/LACP/Static - LACP demo
     - Routing - discussion

 

7)  SDN, Fabric Virtualization - discussion  

 

Brocade se osredotoča na ustvarjanje funkcionalnosti in prednosti, za uporabnike, v povezavi z avtomatizacijo ni logičnim centraliziranim upravljanjem neposredno iz samega VCS fabric-a.

 

Funkcije avtomatskega zaznavanja znotraj samega fabrica-a so že od nekdaj ključna moč VCS-a, kar je omogočalo lažje delo pri zagotavljanju fizičnih komponent omrežja, odkrivanju in reševanju težav.

Danes ta tehnologija vključuje bogat nabor inteligentne programske opreme za upravljanje celotnega sistema, ki se zaveda prisotnosti virtualnih naprav in podpira različne hipervizorske platforme za konfiguracijo politike dinamičnih omrežij. VCS fabric ponuja tudi API funkcije in integracijo z orodji za »orkestraciju zunanjega oblaka«, vključno z OpenStack, in drugih omrežnih storitev ter platfor, za upravljanje drugih proizvajalcev. Veliko truda je vloženega v zagotavljanje interoperativnosti med LAN in SAN podatkovnim centrom; s svojim močnim položajem vodilnega ponudnika Fibre Channel-a, Brocade razume zahteve prometa znotraj skladiščnih sistemov in ponuja AutoQoS podporo za IP skladiščenje in s tem zagovatlja predvidljivo delovanje.

  

Za vse dodatne informacije o Brocade IP stikalih se lahko obrnete na office@itipo.net.   

 

Mini galería:

© 2011 Vse pravice pridržane. CHS d.o.o. Ljubljana, Slovenija, Tehnološki park 18, Stavba C1 / 3.nadstropje, telefon: 01 475 95 00, e-pošta: info@chs.si.